Chokladprovning


Chokladprovning

Som julgåva hade jobbet fått två stora chokladaskar. I samband med detta sponsras även Barncancerfonden. Chokladen innehöll 20-70% kakao.
Smakerna varierade mellan diskmedel citron och golvrengöring jordgubb. Vi var fyra personer som smakade och det blev en hel del rester.
Man kan inte annat än tycka synd om företaget som gav bort chokladen i tron om att det ska vara gott. Lyckligtvis var det just pralinerna som inte var bra, det fanns andra sorter också som smakade som det skulle.

Obs! Bilden ska inte se aptitlig ut 😉

Vacker blombukett


20130820-214751.jpg

När jag trodde att min pojkvän hade en konkurrent, så visade det sig lyckligtvis vara hans underbara föräldrar som uppvaktade mig!
Den mest fantastiska bukett jag någonsin fått 🙂

Buena Idea


Buena Idea

Under den underbara ledigheten hinner man förvånansvärt lite. Det är långa frukostar, leka med hunden, skrika lite när man tvingar sig ner i det kalla vattnet och resten av tiden – plugga spanska.
Snart är den första boken avklarad och det känns som om ens hjärnceller fått lite gympa 😉

En tur med båten


En tur med båten

Gäddor

Jag och Oscar tog en sväng ut med båten på kvällen. Det slutade med att vi kom hem med tre gäddor. Det kunde ha blivit fyra 😉 En gädda släppte några meter från båten. Jag fick däremot upp en liten abborre också som var lika stor som mitt drag 😉
Mamma fick ett rejält kvällsarbete. Nu gäller det att leta efter lämpliga recept.

Glad midsommar!


Glad midsommar!

Midsommarväder

Midsommarmiddag

Midsommarmiddag/lunch

Morgonen var solig, därefter molnigt men varmt. Sedan kom lite duggregn och efter det sol. Sedan regnade det lite till och solen tittade sedan fram 😉 Perfekt alltså! Det är en rätt härlig känsla med regn när både luften och regnet är varmt..

Målat lite med promarker


Målat lite med promarker

Jag satt och målade en timme. Tyvärr blev pappret skrynkligt när jag suddade bort stödlinjer 🙂 Men det fixar sig nog under en press sedan. Jag är tveksam till att teckningen återges så bra med foto taget av iPhone och justeringar i iPhoto. Men alltid kul att skicka upp ändå 🙂 Bilden är inspirerad av Anna Ignatieva (http://magnetica.ru/)

Fina bokstöd


Fina bokstöd

I köket har jag ett par hyllor som står tomma. Tanken var att ha kokböcker där, men det var inte vidare lätt att få dem stå stilla. Jag investerade därför i ett par roliga bokstöd. Varför inte ett par svenska författare? Bokstöden köptes från Kungliga Biblioteket.

Nationaldagen!


Nationaldagen!

Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se

Härligt med fint väder på Sveriges dag. Men att se en bild på prinsessan Estelle ger den rätta känslan för dagen!:)