Sjömagasinet och Botaniska trädgården


Stress i påsk? Nej tack. Denna gången gjorde vi det enkelt för oss och bokade in påskbufféSjömagasinet i Göteborg. Jag har aldrig tidigare varit där, så mina förväntningar var höga (likställt med prisnivån med andra ord). Då småbarn deltog i lunchen begärde vi ett avskilt bord. Vi fick sitta vid ett isolerat långbord på andra våningen – helt perfekt!
Buffén bestod utav olika sorters sill, lax, skagenröra, bröd, ostar, nässelsoppa med vaktelägg, kyckling, ål, rökt lamm, sparris, rotmos, pocherade ägg i hollandaisesås, friterade torskbullar. Efterrätten bestod utav marsipantårta, creme brûlée, macarones, chokladkola, chokladtryffel och mini lemon key pie.
Det gick inte att ta miste på att fina råvaror användes och även i en mer spännande kombination. Buffén var en njutning rakt igenom och jag kan absolut tänka mig att det blir en återkommande tradition!
Vi åkte sedan vidare till Botaniska trädgårdenBotaniska trädgården för en lugn promenad. Viss oro förekom gällande vädret då det kunde blåsa kyliga vindar. Solen höll sig framme och promenadvägarna var mestadels i lä. Slutresultatet blev alltså en toppendag!

På Påskafton bjöd Jon och jag in några familjemedlemmar hem till oss och det bjöds på enkelt kost. Min matkunskap är begränsad då den utövas sporadiskt, men det hela blev lyckat i vilket fall som helst. Specialerna var Allt-i-ett-muffins samt Cheesecake med citron och hallon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s