Automässan 2017


Var tredje år anordnar bilbranschens riksförbund utställarmässan Automässan. År 2014 var mässan fylld med aktiviteter till bristningsgränsen. Jag provade på fiskpedikyr (vilket tydligen kan vara farligt enligt engelska smittskyddsinstitutet) och andra spännande aktiviteter. Iår ligger fokuset i huvudsak på att erbjuda god kaffe, bullar, kakor och glass. Även om Volvo Lounge bjöd på den häftigaste kaffen medan Werksta vann (enligt mig) med smaken, då cappuchinon var mycket krämig och mild.

I Orios monter bjuder de på nybakade bullar, som smakar precis som min mammas kanelbullar! Inte alls tokiga. Nu kan man nästan tro att jag har varit på en fikamässa istället för en bilmässa, så jag får helt enkelt skriva om syftet med mässan.

Automässan handlar om alla produkter runt bilen, med inriktning på verkstäder och eftermarknaden. Här hittar du verktyg, lyftar, senaste tekniken inom det digitala, fälgar, lampor och reservdelar. Denna gång verkar fokuset ligga på verkstadskedjor samt verktyg.

Var tredje besökare besöker Volvo Lounge som ställer ut på plan 2. De lyfter fram sin säkerhet genom att visa stommen utförd I olika färger för att illustrera vad de starkaste materialen sitter. De jobbar hårt med ett förbli världens säkraste bil. För övrigt hoppar de på miljötrenden om att lyfta fram information om återvinning/återanvändning av material samt att de är noga med de material de väljer för att säkra upp att återvinningskraven uppfylls.

De visar även upp sitt nya chassi som ska ligga till grund för en helt ny serie bilmodeller I småbilsklassen.
Detta blev jag genast nyfiken på då jag tyckte mycket om Volvo C30, däremot så var det givetvis inget som personalen på plats hade möjlighet att uttala sig om. Det som de däremot fick säga var att det kommer att släppas inom två år.

Två bilar från Tesla finns också på plats, i montern hos Werksta. De bilarna som visades upp var Model X och Model S. Model X var som ett rymdskepp både inifrån och utifrån. Jag blev dock förvånad över att de hade blanka plastbakstycken på samtliga stolar. Hög risk för repor och därtill är jag inte särskilt förtjust I det materialet. Det andas inte exklusivitet såsom Tesla ska göra.

Bilbranschen är en hotad bransch. Vad kommer autopilot i bilar innebära? Kommer privatpersoner äga sina bilar i framtiden? Det är helt klart en bransch som kommer att krympa i sin omfattning på privatmarknaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s