En morgon med Paolo Roberto


paoloroberto

Paolo Roberto – Bild från Talarforum.se

Talarforum bjöd in till ett smakprov av Paolo Roberto på Scandic Crown. Innan seminariet så bjöds det på en spännande fika som hade influenser från Asien. Scandic har nyligen introducerat en helt ny typ av fika som får en att vilja smaka på allt och dessutom väcker ens nyfikenhet. Jag tycker att det var ett smart drag – för det får helt klart konferensgästerna att vakna till liv.
Utöver detta var det även invigning av Scandic Crowns nyrenoverade konferensavdelning.

Tillbaka till Paolo Roberto. Jag hade inte någon djupare inblick i vem han är som person, men jag kände till att han var boxare, programledare och kokboksförfattare med ett brokigt förflutet.
Idag föreläser han om entreprenörskap, kost och hälsa, träning, fåfänga och attityd. Seminariet var inriktat på hans livshistoria och det han har lärt sig av livet hittills.

I skolan kände han sig inte särskilt framstående då han har dyslexi. Istället lockade träningen honom där hans starka envishet fick honom att utmärka sig.
Visst är det uppseendeväckande att han numera skriver kokböcker? Det hela började med att han gick igenom sina rädslor och fann rädslan för att skriva. Då rädslan står för ett fängelse för ens drömmar så bestämde Paolo sig för att ge sig på skrivandet för att utmana & utveckla sig själv. Paolo skaffade även ett Instagramkonto av samma anledning. Då och då händer det att han får hjälp med att stava rätt (#särskrivning) från sina följare, vilket kan få honom reagera och informera dem om att han har dyslexi – tillbaka får han svaret att de i all välmening ville hjälpa.
– Hjälpa? Dyslexi är ett handikapp! Försöker du även få en enbent person att gå normalt?

Paolo väcker även frågan om hur ett av världens tryggaste länder kan ha det mest oroliga folket.

Idag omsätter Paolos bolag 200 miljoner kronor om året och har 200 anställda. En person som ytterst få personer trodde på kan idag bidra med trygghet och samhällets utveckling. I slutet fick Paolo frågan om vad som är framgång för honom. Detta svaret är helt klart det bästa på hela seminariet eftersom det är högst tänkvärt.

Framgång för mig är att jag har kunnat hjälpa en hel by att bygga upp och livnära sig på sina olivodlingar genom att köpa deras skördar och sälja oljan och oliverna i Sverige. Det finns inte någon som helst ekonomisk förtjänst för mig i detta – men däremot i hjärtat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s