Tips från stilcoachen


betsabe-vivanco-goldberg

Förra helgen var jag på en föreläsning gällande klädstil. Grundaren av företaget Be Yourself var på plats och informerade om att en flexibel och anpassningsbar garderob är det bästa. Du ska inte behöva ha ett helt rum för dina kläder utan istället ha basplagg med stora möjligheter till att kombineras med varandra.

 

Kläderna ska vara hållbara över tid, den stil som inte bara passar din smak, utan även dina färger och former. Exempelvis så gör sig V-ringat väldigt bra om du upplever att du har en kort hals.

Idag använder vi cirka 7% av kläderna i våra garderober. Med dina kläder informerar du om vem du är, hur du vill uppfattas och vad du vill.
Det går att klara sig bra på 2 st 60 cm garderober. Du ska få välbehagskänsla när du tittar in i garderoben och kunna tänka dig att använda samtliga plagg och i goda kombinationer med varandra. Sälj, skänk eller återvinn kläder som skapar tanken av att de är obehagliga, har fel storlek eller fel form.

Några basplagg kan med fördel ha färgen mullvad, beigebrun som passar till de flesta färger. Marinblått är en annan lyckad färg som upplevs mjukare än svart. Helhetsintrycket ska kännas som ett flöde, inte att kroppen blir avbruten på mitten.

Ett annat tips är att undvika onaturliga material som akryl och polyester. Därtill bör bomull undvikas med hänsyn taget till miljöbelastningen i form av vattenkonsumtion och kemikalier.

Rekommenderade material är merinoull, naturliga material som bambu samt även sidenplagg nära inpå kroppen.

Ju fler sömmar ett plagg har, desto bättre passform. Idag sys många plagg upp hos lågpriskedjor där det ska sparas på tyg genom att använda mönster som exempelvis inte har byst- och rumpväck. Då alla människor har högst individuella mått kan det vara bra att hitta ett favoritmärke som du upplever som skräddarsytt efter just dina former.

En rekommendation är att inte tvätta sönder sina plagg utan ha möjlighet till att vädra siden- och ull-plagg.

Intresserad av en stilcoach? Stora varuhus som Åhléns och NK erbjuder tjänsterna gratis under förutsättning att du köper för ett visst belopp – alternativt kan du även betala för tjänsten utan köpkrav av kläder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s