Jultallrik, julbord, julgalan..


Nu är det dags att sätta igång med lite julstämning och det är givetvis maten som står i centrum när det kommer till julkänsla. I alla fall för mig! 🙂 Därför präglades en vecka med både jultallrik och julgalan och även ett försök till julbord på IKEA.

Vid lunchtid en dag spurtade vi iväg till IKEA för att på plats få reda på att det först var kl 14:00 själva julbordet var. Det var en besvikelse då inte hemsidan informerade om att det var en viss tid. Däremot har vi hört mycket positivt om julbordet ifråga.

Jultallriken var hos Elof Lindälvs Gymnasium där eleverna som går restauranglinjen får prestera. Vi serverades först den kalla rätten med sill, skinka, rostbiff, ägg och lax. Därefter kom varmrätten med Janssons frestelse, köttbullar och korv. Avslutningsvis var det Pannacotta, ris ala malta, knäck och en liten bakelse. Det var en mycket positiv och prisvärd upplevelse. Efterrätten kunde dock haft lite skarpare smak däremot. Men vi gick mätta och nöjda därifrån.

En annan kväll var det dags för Julgalan i Scandinavium. Jag hade bokat biljetterna tidigt och vi fick därför platser rätt nära scenen. Det var buffé före showen och där fanns enbart det allra vanligaste på julbordet. Kvaliteten på maten var låg. Vissa saker var rentav oätliga. Kön var långsam och det kunde säkert effektiviserats på något vis. Men hur som helst så gick det bli mätt på utvalda delar av julbordet. David Hellenius underhåll oss titt som tätt och det var mycket underhållande med sångtävlingen där kandidaterna var utvalda från publiken. När väl showen kom igång kan man inte annat än säga att det var en rejäl show! Däremot försvann artistens röst då och då (allra helst Lena Philipssons) när ljudet inte riktigt var balanserat. Att sitta långt fram vid scenen kunde också vara en nackdel då artisterna sprang ut på en mindre scen ute i publikhavet och att man då fick nöja sig med att betrakta ryggtavlan. På Julgalan var det Petter, Jill Johnson, Lena Philipsson, Ola Salo, Darin, Miss Li, Måns Zelmerlöv, Hasse Andersson och Karin Westerberg (som sjöng under middagen).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s