Glastonbury, Somerset, England


I mitten av september begav sig jag, min mamma, brorsan med sin familj och hans frus föräldrar till södra England. Det var en riktigt givande resa med många minnen att ta med hem.

Resa
Resan påbörjades med bilfärd vid kl 9 och så landade vi runt kl 18 lokal tid. Vi flög med Brussel Airlines och mellanlandade därför i Brussel för att sedan ta oss vidare till Bristol. Flygresan gick alldeles utmärkt. Vi blev dock rätt förvånade när vi såg hur litet planet var som vi skulle flyga med till Bristol. Jag var också optimistisk då jag tänkte passa på att gå på toaletten på planet. När jag kom in på toaletten luktade det kanske inte så fräscht. När jag spolade var det horribelt. Vattnet som spolades var brungult och det luktade – gissa vad? Jag tolkade det som om de använder tidigare besökares ”vatten” för att spola. Än mer pinsamt kändes det att lämna en sådan stinkande toalett.

Hyrbil
Vi hade hyrt en hyrbil hos Europcar där vi valt in en stor bil med automatlåda (5 vuxna, 3 stora resväskor). Den bilen gick på 3 200 kr – för en vecka. Hutlöst. Men trevlig som personalen var, erbjöd de oss en ännu större bil med hänvisning till att lägga på någon tusenlapp till då våra väskor var så stora. Men frukta icke! Denna extrakostnad skulle lätt sparas in på att bilen ifråga var diesel (och vi vet alla sanningen om diesel-bilar nu..) Det blev en längre diskussion och vi fick till slut igenom att bevisa att väskorna visst fick plats (genom att fälla ner ett säte) i en Honda Juke (en förvånande trevlig bil!). Det gäller att vara mycket bestämd. Biluthyrarna gillar uppenbarligen inte när bilen är bokad via en bokningssajt (vi använda holidayautos.se) och vill gärna få tecknat sin egna försäkring istället för den som redan är tecknad. Varför betala för en, när du kan betala för två?
Ett tips är att försöka se över kommunikationer noga innan en resa. Har du tur, kanske det finns goda kommunikationer som gör att hyrbil inte behövs under hela semester, eller inte alls.

Boendet
Boendet var fantastiskt mysigt, i små stenhus där det fanns tillgång till trädgård med pool och jacuzzi. Jag och mamma bodde i Little Upton Cider Barn med kök, matbord och stolar, soffa, soffbord samt övervåning med sängar och badrum. En kväll gottade vi oss i jacuzzin, medan vädret för övrigt inte var så varmt. Det var riktigt underbart!
För att komma till det andra huset där min bror med familj bodde så var man tvungen att korsa en väl trafikerad väg. Det gällde att titta noga där.

Glastonbury stad
Ena minuten regnade det och andra minuten var det uppehåll. Det var rätt engelskt tydligen. Glastonbury är en mycket säregen stad med stor charm. Överallt fanns butiker av dess slag som sällan skådats. Det är hit människor kommer för att leva ut sin spiritualitet. Stenar, smycken, änglar, älvor, drakar, vindspel, trummor, statyer.. Det blev inget inköp av detta, utan jag fastnade för en butik med afrikansk import. En stenfigur föreställande en flodhäst. Detta fick jag bannor för 😉 Det var ju inte den typen av shopping som man ska göra i Glastonbury!

Lunchen förtärdes på Rainbow End Cafe som hade hur mycket läcker mat som helst. Hänsyn togs av övriga resenärer just till min och min mammas unika smak för grönt. Jag blir hungrig bara att tänka på det stället. Rekommenderas varmt!

Mer inlägg om resans fortsättning kommer..

2 kommentarer

  1. barabrittiskt · januari 5, 2016

    Om du blev biten av just sydvästra England så kan du testa easyJet från Köpenhamn till Bristol nästa gång för att slippa det där planet, haha.

  2. Camilla · februari 5, 2016

    Tack för tipset! Det ska jag absolut lägga på minnet. Jag tänkte att möjligheten för att jag skulle orka med en sådan resa till var ganska liten.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s