En helg i Lidköping


För ett par helger sedan så besökte jag Lidköping. Jag är medlem i STF och det är därför trevligt att kunna nyttja medlemskapet genom mycket prisvärda boenden.

Med hjälp av mobilens GPS var det inga större problem att hitta fram till vandrarhemmet som låg centralt och dessutom hade goda parkeringsmöjligheter i omgivningen. Däremot förvånade det mig att vägarna till Lidköping var rena landsvägarna. Jag hade föreställt mig motorväg eller 2+1 väg hela vägen fram. Men det var vackert att se det fina landskapet innan vi anlände till Lidköping.

Vädret Lidköping bjöd på var inte så trevligt. Det var rått i luften (kanske på grund av närvaron av Vänern) och det varvades med regn. På bilderna som jag tagit nedan så ser vädret däremot trevligare ut!

Vid ankomsten fikades det på ett kafé vid namn Henrys bageri & cafe som hade ett gott urval. Därefter blev det bio med filmen The Water Diviner. Det var en mysig stund på biografen Folkets Hus. Det kändes visserligen lite lustigt att gå in och sätta sig i biografen utan att ha visat sina biljetter.

De efterföljande dagarna besöktes Läckö Slott, där det blev en privat guidning som även inkluderade en visning i kyrkan. Fantastiskt trevligt med en guide som ger frikostigt av sin tid!
Det blev en sväng in på Rörstrands Museum där Formakademins vårutställning pågick och till det serverades godsaker. Runt Rörstrand finns numera Design Outlet med många fina cafeer och intressanta affärer. Jag inskaffade ett par stolsdynor och en bricka, vilket är enormt bra betyg med tanke på att jag sällan shoppar numera. Spikens Fiskehamn fick även ett morgonbesök på väg ut till Läckö Slott. Det visade sig från sin allra bästa sida med spegelblankt vatten och blå himmel. Allt var givetvis stängt vid den tiden dock. Men det är garanterat en underbar plats när säsongen är igång!
Som avslutning tog vi Vänermuseet som har en genomarbetad utställning. Det fanns mycket intressant att lyssna på via audio.

Samtliga bilder är tagna med Nikon Coolpix P7700 och polariseringsfilter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s