Madeiravin på.. Madeira


En av de bästa upplevelserna var besöket hos The Old Blandy Wine Lodge. I väntan på att guideturen skulle börja njöt vi av den fina innergården. Därefter fick vi en resa tillbaka i tiden om hur vinet har tillverkats i olika tider och den speciella teknik som Madeiravinet använder sig utav för att få sin speciella smak. Vinet åldras med hjälp av värme som får sockret från druvorna att stärka till sig. Sockret gör också vinet mörkt, trots att det nästan uteslutande endast är vita vindruvor som används. Det påminner om sherry i smaken och sprit tillsätts i slutet av jäsningsprocessen. Det var en mycket bra guide som talade tydligt och om intressanta ämnen. Provsmakningen gick galant och vi köpte därefter hem några småflaskor. Var mina är någonstans – det funderar jag på nu! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s