Botaniska trädgårdar på Madeira


Den gröna ön Madeira bjuder på mycket grönska. Är man djupt botaniskt intresserad kan det vara värt att besöka de olika botaniska trädgårdarna. De kostar cirka 10 euro i inträde per vuxen. Är man snabbfotad och bara promenerar förbi och tittar på växterna förbigåendes så kan det vara utkastade pengar. Då det pågick giftbesprutning kändes det inte heller så angeläget att beundra växterna.. Jag gjorde misstaget och besökte Quinta do Palheiro Ferreiro som jag redan vid tidigare besök funnit något ointressant. Om jag ska vara efterklok, så är Montes tropiska palatsträdgård mer intressant tillsammans med Parque Municipal do Monte. Men vid den tidpunkten kändes det inte relevant att lägga ytterligare 10 euro per person då hela Madeira är en stor botanisk trädgård.

Den arkeologiska parken, belägen i samband med Museu da Quinta das Cruzes var intressant med sina gamla murverk, exempelvis sockeln till Funchals skampåle som användes flitigt ett par hundra år från slutet av 1400-talet till en bit in på 1800-talet.
Det fanns också en inhägnad plantering som man kunde gå ett varv runt, med blicken fäst på de lågt växande växterna. Problemet var bara att en grön aluminiumbalkong i huvudhöjd svävade ovanför gångbanan. Att titta på växter samtidigt och inte på vad som dyker upp framför sig kan göra ont – i dagar (Det var inte jag som skadade mig).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s