Funchal, Madeira


Vi tog oss ner till Madeira med Solresor som har bra reseledare som underhåller resenärerna med sin lokalkännedom. De har även bra priser och attraktiva avgångstider utan förseningar – och det viktigaste – direktresor från Landvetter.

Funchal är en vacker stad med lång kustlinje. Det finns inga stränder, men det finns många olika badanläggningar vid havet som kompensation.
Det är en stad som har prioriterat gångvägar längs kusten och goda kommunikationer. Det var inga som helst problem att få tag på en buss och ta sig till andra platser om så önskades.
Mesta tiden spenderades i parken Jardim de Santa Catarina och omkringvandrandes längs med havspromenaden och i de centrala parkerna. Temperaturen låg runt 20-23 grader och strålande solsken utan ett moln. I skuggen och i vinden kunde det dock kännas kallt.

Madeira var ovanligt torrt för säsongen. Det hade inte regnat sedan årsskiftet och mars månad är den sista månaden som har nederbörd. De boende oroade sig därför för sin gröna ö. Träden hade redan börjat se uttorkade ut. Dagen då vi åkte hem så väntade en vecka med regn enligt väderrapporten och det visade sig stämma 🙂

Bilderna har beskrivningar över vilka platser det är fotograferade på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s