Julmarknad på Tjolöholm Slott


I fredags var jag med sällskap på Tjolöholms Julmarknad. Förvånansvärt var parkeringen gratis, men inträdet bockades av innan man kom fram till Tjolöholm. Så, parkeringen var garanterat medräknad i priset 😉

Modernt nog betalades det hela med kort i iZettle och ett papperskvitto genererades ut. Vad fort tekniken gått de senaste åren..

Vi tog oss igenom hela marknaden där det var mestadels korvar, sill och kött, godsaker som fudge, choklad, marsipan. Därtill en hel del honung i alla dess smaker som polkagris, mynta, lakrits. Det blev inköp av honung med mangosmak samt ostkaka för min del 🙂

Vi tog oss upp till slottet där ett par barn spelade på stråkinstrument. Det fanns speciella hantverk där, som gammaldags träleksaker och designade hattar. Jag kan säga att en hatt eller två hade inte suttit fel. Men mest ångrar jag att jag inte köpte en av leksakerna som fascinerade mig.

Lite senare stod vi utanför slottet och beundrade eldshowen som i sin ensamhet gjorde skäl för entréavgiften bara den! Helt fantastiskt och väldigt originellt.

Även om det var kallt ute, så lämnade vi julmarknaden något varmare i själen 🙂

STÄMNINGSFULL JULMARKNAD PÅ GODSET
I år anordnas Jul på Tjolöholms Slott för 27:e året i rad. Förra året blev det besöksrekord på julmarknaden med nära 25 000 besökare under de åtta dagarna som julmarknaden pågick. Under julmarknaden samlas ett hundratal utställare som visar och säljer hantverk och lokalproducerade matdelikatesser. Julmarknaden är en av Västsveriges största och under marknadsdagarna bjuds det på allt från stämningsfull julmusik till doften av nybakade fjäråskakor.

Hela godset glimrar av juleljus och traditionsenligt julmys. På kvällarna är det sprakande eldshow framför slottet. Dessutom gästar luciatrupper julmarknaden, liksom en lång rad skådespelare, clowner, artister och jultomtar!

IMG_2435.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s