Ett mikrofonstativ och Queenie


Igår var jag åter igen på ett lokalt evenemang. Denna gång var det en grupp vid namn Queenie som uppträdde.
Givetvis är det låtar från Queen som spelas rakt igenom, vissa bra genomförda och andra lite sämre. Sångaren var då och då tvungen att ändra tonläget på grund av svårighet att nå rätt tonart. Det blev lite av en besvikelse då man blev svinnad på de häftigaste partierna i låtarna.
En distraktion från själva musiken var användandet av mikrofonen med dess tillhörande halva stativ utan fot. Mikrofonen placerades vid skrevet alltför många gånger så skrevet på sångaren utförde mer solon än sångaren själv gjorde.. Det känns lite fjantigt med en sångare som leker luftgitarr, gevär och.. manligt kön med en pinne. Scenspråket var väldigt upprepande oavsett låt.
Det var ändå en trevlig kväll och jag blev sugen på att fortsätta lyssna på massa Queen hemma 🙂

Queen, förmodligen den mest framgångsrika rockbandet på 70- och 80-talet, har sedan länge blivit en legend med många låtar som blivit verkliga klassiker!

Med hundratals konserter i hela Europa och delar av Asien sedan 2006 har Queenie fått entusiastiska fans över hela världen . År 2008 spelade Queenie som huvudband på världens största queen – festival i Montreux, inbjuden av Freddie Mercurys ” personlig assistent ” Peter Freestone själv .

Första stegen i karriären för detta fantastiska band var deltagande i upplagan av tv-serien ” I Got Talent ” inför miljontals passionerade TV-tittare fick Queenie sitt fantastiska genombrott .

Queenie , genomför alla låtar på de ursprungliga instrumenten, ingen inspelad musik på trackmaskin, på exakt samma sätt som Queen gjorde. Kombinationen av original instrumentering , och Michael Kluch fantastiska röst gör varje show till en unik och imponerande levande upplevelse full av energi .

Autentiska kostymer och en massiv stage och ljud/ljusproduktion gör showen till en unik upplevelse.

En kväll fylld av megahits som Radio Gaga, I Want It All, Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are The Champions och många många fler.

IMG_2230.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s