Spontan kväll med Sophie Zelmani


Sophie Zelmani, bild från http://sophie-zelmani.comJag kom över ett lokalt nyhetsbrev och upptäckte att Sophie Zelmani skulle uppträda ikväll på den lokala teatern. Det fanns några ströbiljetter kvar så jag fångade tillfället!
Någon minut efter avsatt tid kom bandet in på scenen och därefter tog sig Sophie fram till sin barstol. De spelade två låtar och sedan hälsade Sophie på publiken. Efter ytterligare ett par låtar in så skickade Lars Halapi ut ett önskemål till ljudteknikern om att sänka diskanten på hans utrustning och genast blev det ett toppenljud. Det gick nu luta sig tillbaka och njuta.
Bandet var otroligt samspelta och man kunde se hur de ständigt kommunicerade med ögonkontakten. Sophie med sin försiktiga framtoning passade på att berätta korta beskrivningar av vissa låtar, som inte avslöjade allt, vilket var mycket bra då man lyssnade in extra mycket till både musiken, stämningen och givetvis lyriken.
Lars Halapi visade sig vara en perfektionist där han snabbt och proffesionellt stämde sina gitarrer regelbundet och gjorde andra justeringar på basen. Det visar stark vilja att leverera kvalitet och det gjorde de allesammans tillsammans.
Det blev en finstämd kväll och en publik som njöt fullt ut.

 IMG_2183.JPG

24 september släppte Sophie Zelmani sitt tionde studioalbum ”Everywhere”. Albumet, som är ett av hennes starkaste hittills, består av 12 nyskrivna låtar. I samband med detta är hon under hösten ute på sin första landsomfattande turné på tio år.

Med sig har hon ett helt fantastiskt band under ledning av den geniale gitarristen Lars Halapi.

Sophie Zelmani gav tidigare i år ut skivan ”Going Home”. En samlingsskiva och ett bokslut, med nyinspelningar av klassiker från hela hennes karriär. Under vintern medverkade Sophie också i TV-programmet ”En resa för livet” där man fick följa hennes resa till Filippinerna och möten med barns verklighet i Manila.

Medverkande på scen

Sophie Zelmani – sång
Lars Halapi – gitarrer
Rickard Nilsson – keyboards
Peter Korhonen – trummor
Thomas Axelsson – bas

Speltid
1t 30 min, ej paus

Hemsida:
http://www.sophie-zelmani.com

Facebook:
https://www.facebook.com/sophiezelmani

”Going Home” på Spotify och Soundcloud:
http://spoti.fi/1eRfhrH
http://bit.ly/1mUUTz8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s