Dag 2 på Rhodos – Några gamla ruiner


Det var svårt att sova. Rummet var varmt under natten och jag vaknade flera gånger för att dricka vatten.
Frukosten på hotellet Cactus lämnade utrymme för önskemål. De hade inget mörkt bröd, utan färgade det på något suspekt vis, i bästa fall med mörk sirap. Matsalen var blåsig och ganska mycket slammer.
Efter frukosten gick vi upp till berget Monte Smith för att se den antika teatern, stadion och templet. Det tog inte lång tid att ta sig dit då Oscar är duktig på att navigera. Det är bara att glömma att man ska lyckas förbruka kalorier när Oscar ser till att vi aldrig går vilse 😉

Oscar sprang upp i teaterns läktare och jag passade på att både filma och fota innan vi upptäckte skylten som avrådde oss om det.

Vi tog oss ner och följde efter ett annat par tills det blev pinsamt. Jag trodde att de hade koll på fler sevärdheter, men en lokalbo tipsade oss om en väg tillbaka till staden igen. Vi satte oss för att ta en öl/frappe. Kaffet smakar inte gott här – en sak som är säker. Men hädanefter höll vi nere på kaffet.

Vi promenerade runt gamla staden via vallgraven och sedan var det dags för lunch. Vi tog oss innanför murarna och hittade en restaurang med vacker innerträdgård att sitta i. Oscar frågade efter rekommendationer på färsk fisk och det kunde de minsann tillgodose!
När vi tittade på menyn var det humana priser. När vi tittade på kvittot fick vi en chock. Först och främst hade de skrivit in att Oscars fiskrätt kostade 110 euro, men de hade korrigerat det med penna till 50 euro. Horribelt när man begärt rekommendation. En annan lokalbo berättade sedan att restaurangerna i Gamla staden är rena halshuggarna.

På kvällen promenerade vi runt och hamnade in på en bar med Pirates of Caribbean-tema, vilket blev en trevlig avslutning på dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s