Dag 1 på Rhodos (2014-04-20)


Första dagen
Vi gick upp 3.45 och fräschade till oss. Redan 4.10 var vi på väg mot flygplatsen. Väl där kunde vi checka in bagaget och få vårt boardingpass. Tyvärr fick man ändå stå i kö som alla andra som skulle checka in, när vi skulle lämna av väskorna.
Flygresan tog kortare tid än väntat och vi landade en halvtimme tidigare. Väskorna tog dock sin tid att få, men inte orimligt lång tid. Vi beställde inte buss via charterbolaget utan utgick från att lokala bussar bör gå från flygplatsen till huvudstaden. Jag hade förberett tiderna för bussavgångar och bussen kom cirka 20 minuter för sent. Innan dess informerade en annan blivande busspassacerare att biljetter bör köpas innan, då bussen inte får hantera kontanter längre. Det kan bero på skatterna som måste in och därför blir rutinerna skärpta. Bussresan tog en trekvart om man beräknar förseningen som aktiv tid. Det bör man nog göra om man inte vill missa sitt flygplan på hemvägen.
Bussen släppte av oss i närheten av Rhodos Casino och vi fick promenera en bra bit med väskorna och hoppas på att finna hotellet.
Väl på hotellet inspekterade vi rummet som hade klart den finaste utsikten – men säkert också den blåsigaste.
Efter att vi fräschat upp oss så tog vi en promenad till Gamla staden. Vi letade upp en lunchställe som tyvärr hade stängt nu under påsken. Men vi fick tag på ett annat och åt relativt väl. Därefter tog vi en vandring runt muren i vallgraven och blir imponerade av alla vallmoblommor.
Tillbaka in på upptäcksfärd i gamla staden så köpte vi oss glass. Vi promenerade sedan tillbaka med inköpt vatten till hotellrummet och festade loss på cider och Bacardi Cola.
En vilopaus senare med bokläsning tog vi oss ut igen för middag. Vi hittade ett ställe för middag och senare ett ställe för drinkar. Där njöt vi av goda drinkar tills det var dags att ta sig till hotellet för att sova 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s