Våren i Berlin


Söndagen den 23 februari lämnade jag och pojkvännen Sverige för ett par dagar i Berlin. Flygresan med Airtours tog knappt en timme och vi var på plats vid 16 på flygplatsen Tegel.
Oscar navigerade oss direkt till bussen som vi kunde kliva på och åka med i en halvtimme tills vi gick av vid en hållplats på Leitzenburger Strasse. Därefter tog vi oss till hotellet Comfort Hotel Auberge. Hotellet hade få rum, med rejält tilltagen takhöjd. Trapporna luktade starkt av rengöringsmedel, receptionen och matsalen hade en stank av rök. Dock bara vid de tillfällen som någon nyttjade balkongen vid matsalen för att röka. Badrummet var fräscht och riktigt bra dusch.
Efter att ha checkat in, lämnat av väskor och fräschat till oss tog vi oss på en ”Lära känna Berlin”-promenad. Vi tog oss till det Erotiska museumet som låg i närheten. De hade en stor butik på nederplan, så för min del räckte det besöket och lusten till att se resten kändes onödigt. Vi gick sedan vidare till Tiergarten och mot Brandenburger Tor. Därefter mot Judiska Monumentet med riktning mot Potsdamer Platz. Vi letar samtidigt efter något att äta och jag nekar nog det mesta. Valet föll på Vapiano som fick våra smaklökar att njuta fullt ut. Det mesta var stängt (eller allt förutom Erotiska museumet) en söndagskväll, så vi tog oss till hotellet för att sova.

På måndagen promenerade vi ihjäl oss. Kanske 10 timmar? Inte särskilt många sittpauser om man säger så. Vi tog oss till Berlin Zoo precis vid öppettiden. Vi kunde njuta en bra stund av att ha parken för oss själva. Vi lämnade inte parken förrän vid 14-tiden. Därefter följde många timmar av promenerande längs Unter den Linden som byggdes om ganska rejält. Då det var avgränsningar, fordon och höga maskinljud så blev det en rask promenad genom området. Vi passerade Brandenburger Tor och Judiska Monumentet igen. Denna gång stannade vi till en liten stund och fotograferade. Det kan ha hänt att vi besökte några av de alltför många köpvaruhus som finns i Berlin. Men i det hela stora var det ett alltför vackert väder alla dagarna vi var i Berlin – med strålande solsken på blå himmel, utan blåst och med upp till 12-14 grader.

Under natten kan jag säga att höfterna värkte och benen i fötterna kändes sprickfärdiga. Det fanns inte någon sovposition som inte medförde smärtor. Hemresan skulle ske sent på tisdagen, så vi hann besöka Tyska historiska museet på morgonen. Vi tog tunnelbanan till Alexanderplatz med vårt införskaffade dagspass. Jag ville inte gå många meter om det vore så att man kunde ta tunnelbanan istället. Väl på plats vid museet så passade vi på att ta en helt underbar kaffe och kaka på museumets kafé. Alldeles ljuvligt. Museet hade lagom mycket innehåll med tydligt upplägg. Efter några timmars avverkande tog vi oss upp vid Unter den Linden igen (kanske en tunnelbaneresa till?) med siktet på Riksdagshuset (Reichstag). Där kunde man ta sig in – om man nu orkade stå i kö och få jackor och väskor undersökta. Det orkade inte jag.
Vi letade oss tillbaka efter tunnelbanor och åt någon slags dålig middag på lågprisavdelning. Det föreställde thaimat.

Resten av eftermiddagen tillbringades i köpvaruhuset KaDeWe, shoppinghumöret uteblev. Det fanns ingen lust att titta på kläder när solen sken utomhus. Vi tog en fika längst upp i restaurangvåningen. En fantastisk upplevelse!
Vi besökte shoppingvaruhuset mittemot, Saturn, där det fanns en hel del teknik och annat kul. Vi tog oss återigen till KaDeWe då jag ville ha glass. Sedan var det dags (aningen tidigt) att ta sig till flygplatsen. Vi spanade in matställen, men när vi passerat kontrollerna så fanns bara två riktigt tråkiga matställen att tillgå. Jag beställde korv och skinka som jag trodde skulle se ut som en middag. Det var bara 2 skinkbitar och 2 korvar och ketchup samt senap. Inte den roligaste middagen. Pojkvännen räddade det hela genom att köpa en vaniljyoghurt med müsli och chokladbitar i.

Hemresan gick fint och det kändes gott att sova i sin egna säng! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s