Det vi fyllde dagarna med


Det första jag och pojkvännen gjorde när han kom hem från sitt jobb var att åka till Barcelona. Här kommer ett par bilder från Oscars mobiltelefon:

Därefter var det två vanliga dagar och sedan bio för att se filmen Captain Philips (bra film). Dagen efter var det dags för våra föräldrar att träffas officiellt för första gången. Det firade vi med en föreställning av Stefan Andersson på Tjolöholm Slott. God mat givetvis, underbart sällskap och en alldeles suverän underhållning av Stefan Andersson och hans besättning som fick in ett flertal humoristiska inslag. Om du har möjlighet att uppleva Stefan Andersson – gör det!

Helgen efter åkte vi pendel in till Göteborg och åt middag på den ekologiska vegetarianska indiska restaurangen Thali. Fint mysigt ställe där man får rita på duken (jag råkade dock göra hål på pappersduken :S) i väntan på maten. Maten var urläcker och till mycket bra pris. Det vattnas i munnen när jag tänker på den upplevelsen. Rekommenderas varmt! Vi gick genom staden och tog oss in på Scandinavium för att se Lars Winnerbäck. Han höll riktigt bra live! Oscar var nöjd, men han anmärkte på att låtarna kom nästan uteslutande i samma ordning som på det senaste albumet. Vi missade pendeln hem alldeles precis, så vi fick vänta 25 minuter extra. Inte lika kul, men man kan inte ha tur jämt!

Dagen som följde var infann sig Halloween-festen vars spännande kväll jag redan bloggat om. Vi sov ut hos Oscar till strax innan kl 10 (rekord för min del!). ”Morgonen” fortsatte i lugnt tempo och vi byggde upp vår hunger. Denna dag skulle tillägnas Skårs Gård i Fjärås. De bjöd på brunch för 189 kr/pp. Vi passade därför på att äta frukost, lunch, middag, efterrätt och fika inom loppet av en timme och en kvart?! Rätterna bestod huvudsakligen av kött och ägg. Så den som är förtjust i denna typ av mat kommer älska Skårs Gård! Jag gräddade också mina första våfflor någonsin här. De blev minst sagt spröda.. Nu läste jag att de har adventslunch snart. Det vattnas i min mun igen. Jag är sjukt sugen på att äta – inte bra! 🙂

Vi ägnade oss åt provkörning av bilar i tråkigt väder. Det provades Volvo XC60 och Mazda CX5. Trevliga bilar båda två. På fredagen var jag ensam på min fotoklubbs jubileumsmiddag och hamnade i många intressanta samtal!

Dagen efter åkte jag och Oscar in för föreställningen Spöken på Storan. Det regnade, så vi valde bilen och fick betala 120 kr i parkeringsböter, nej jag menar avgift. Fast det kunde ju kännas som böter med den kostnaden för de få timmarna 😉
I början av föreställningen så presenterade sig alla spöken på scenen. De hade olika varianter av namn som påminde av de sju dödssynderna. Varje grupp fick sedan följa med ett spöke. Vi slussades ner till foaljen och vi var alla förklarade döda och nyanlända. Spökena krävde en som offrade sig. Jag ställde mig bakom min käre pojkvän som inte ont anande blev därefter utputtad och tolkad som frivillig. Strålande!
Efter ett korsförhör inför alla försvann han iväg för att piskas. Jag funderade på om jag skulle få se honom mer den kvällen.. Bara en liten kortare tid senare så var han åter vid min sida. Spökena lät oss göra olika val. Vi fick välja mellan att göra vattenprovet eller hamna i livstids fängelse. Jag valde vattenprovet – då jag visste att jag skulle flyta 😉 Vi fick komma upp till en vind och blev lämnade utanför en dörr. Då är det väl meningen att man ska öppna den? Jag gjorde det och gick in och blev stoppad av ett monster. Jag kämpade för att komma förbi, men det var visst inte meningen! 😛 Vi fick sedan höra en historia om en pojke som sett sin mamma dö på scen. Varje gång man kunde höra pojken spela på sin flöjt, så blev någon galen och sprang upp på scen och fick en motvikt i huvudet – precis på samma sätt som modern dog. Spöket varnade oss för detta. Följ för Guds skull inte efter musiken! Jag svarade lite förvånat och försynt ”- Men vi är ju redan döda..”. Gissa om spöket tappade fattningen och skrattade.. han upprepade mitt citat flera gånger – men han sade också att jag var smart (om jag inte minns fel! 😉
Vi fick sedan äta trerätters i Gropen. God mat. Spökena kom ner igen, kidnappade ytterligare en själ och frågade sedan ”-Vilka är vi?” ”- De sju dödssynderna” svara de en. ”- Bra!”. Sedan gick de. Jaha? Men det visste vi ju sedan de presenterade sig på scenen? Det måste komma fler gåtor. Det stod i broschyren att man skulle svara på flera gåtor och vara uppmärksam under kvällen. Jag tänkte att man ska väl lista ut hur alla spökena dött. Men det hände inget mer. Det borde ju vara mer! Det står ju i broschyren.. Oscar fick till slut ringa ansvarige som menade att det nu var slut. Snopet! 🙂 Men ganska roande ändå.

Morgonen därefter firades Fars Dag (eller snarare Oscars pappas födelsedag!) hos Oscars föräldrar och några av släktingarna på hans fars sida. Vi serverades läckerheter kan jag säga. Jag blir hungrig igen bara att tänka på det. Alla möjliga små och stora delikatesser. Mörkt bröd med lax, räkor, ägg och rom, egen rödbetssallad, kycklinggrillspett, en form av Janssons, köttbullar, en härlig wok.. Kvällen fortsatte sedan hos mina föräldrar som tyvärr blev aningen kort, då brorsorna hade en tid att passa 🙂 Men trevligt ändå!

Denna period avslutades sedan med biofilmen Thor. Helt OK! 🙂

Grattis till alla er som orkat läsa hit ner ;D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s