Porträtt från Halloween


I lördags var pojkvännen och jag inbjudna till Halloweenfest! Förberedelserna sattes igång två veckor i förväg i form av inhandlande av utstyrslar.
Vi anlände till festen och skräckinjagande skrik annonserade vår ankomst. I bakgrunden ljöd diverse läskiga ljud. En kittel bubblade och svällde över med dimma och ett spöke rörde sig i vinden på utsidan.
Även den goda välkomstdrinken (som försvann inom en minut för min del) svämmade över med dimma. Som tack för den fina stämningen av skräck passade Jag på att skrämma värdparets barn så att han gömde sig under sin säng, tidvis under bordet och också sprang in på sitt rum och stängde dörren. Han såg däremot glad ut hela tiden så jag tror inte han blev alltför traumatiserad.
Matbordet var väldekorerat i sann Halloween-anda! Man kan inte annat än beundra engagemanget. Förrätten bestod av skivad kokad rödbeta, tillsammans med saltade och rostade pumpafrön och ruccolasallad som kompletterades med en ädelostkräm. Mycket gott!
Huvudrätten bestod av en specialgjord kalopsgryta med många godsaker i.  Huvudrätten följdes upp med en kokoscheesecake som kronan på verket.
Jag höll mig till alkoholfritt så jag tog med mig Toselli Spumante (nr 1996). Sliskigt söt dryck som passade fint till kvällens läckerheter 🙂

Jag fotograferade inte själv under festen då andra fotade. Jag har därför inga ”på-plats”-bilder att bidra med.

Min utstyrsel
Jag inskaffade en peruk och hårnät på Partykungen.
Därefter kjol och linne på H&M online. Sedan tidigare hade jag ett 20 cm brett bälte runt midjan. Capen Metallic Hooded Cape, ett par sjukt stora svarta spetshandskar och en dekorationsspindel med böjbara ben, totalt 90 cm (samtliga tre från Bodega.se) som fästes i håret med två spännen från Glitter.
Jag köpte sedan tre olika strumpbyxor vid olika tillfällen, röda nätstrumpor (föreställ dig nätet runt en julskinka), spetsmönstrade röda strumpbyxor och slutligen heltäckande röda strumpbyxor från Lindex som valet sedan föll på. Jag ville inte att strumpbyxorna skulle störa intrycket av kjolen. På fötterna hade jag ett par billiga svarta La Redoute-ballerinaskor (mycket osköna!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s