Elaine Eksvärd på besök


Elaine Eksvärd

Bild från elaineeksvard.se

Imorse hade jag en mycket trevlig morgon då dagen började med en föreläsning av Elaine Eksvärd. Föredraget gav grundläggande snabba tips om vad man bör tänka på för att ge ett bra första intryck. Ett annat ämne var hur man får åhörarna att vilja lyssna och därpå också ta in informationen.
Det var en underhållande stund som helt klart gav mersmak. På vissa föreläsningar kan man få känslan av att det bara handlar om att sälja in något, men Elaine bjöd på sina tips utan reservationer. Hon gav sammanfattningar – inte bara smakprover.

Jag har själv köpt hennes bok Snacka snyggt sedan tidigare, men har inte tagit mig tid att läsa den än. Men nu blev jag allt lite extra sporrad!

Snacka snyggt

Kroppsspråk, röstläge, mimik och minnesteknik är några av de ingredienser som du behöver använda för att skapa en tydlig kommunikation och ett klart budskap. Elaine Eksvärd, retorikkonsult och föreläsare, berättar om verktygen som gör att folk lyssnar, kommer ihåg det du har sagt och kommer tillbaka för att höra mer. Hon har skrivit böckerna Härskarteknik – den fula vägen till makt, Du är din generation och Snacka Snyggt – modern retorik. Under riksdagsvalet 2010 och under de amerikanska valen 2008 och 2012 var hon SVT:s och Aftonbladets retorikexpert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s