Bilder från Småland, Öland och Blekinge


Jag och min mor gav oss ut på vägarna i ett par dagar med syfte att besöka Glasriket och lite loppisar och antikt på vägen om något sådant uppkom. Öland prickade vi också in samt Blekinge. Den första dagen spenderades i Växjö där vi gick på museet Utvandrarna, vilket var en väldigt intressant och lättsmält utställning som skapade mersmak av att äntligen ta sig tiden att läsa Vilhelm Mobergs böcker om utvandrarna.  På kvällen hann vi med att gå på bio och se den alldeles utmärkta filmen Now you see me. Därefter spenderade vi kvällen på vandrarhemmet Växjö i Evedal som låg fantastiskt fint! Det rekommenderas varmt till alla som kan tänka sig bo på vandrarhem.

Dagen därefter åkte vi igenom Glasriket och köpte i stort sett ingenting. Det var inte så intressant längre. Outlet finns överallt i landet och det var inte så mycket billigare där. Jag hittade i alla fall en vas och ett uppläggningsfat.

Vi övernattade därefter två nätter på ett vandrarhem i Köpingsvik på Öland. Vi passade på att uppleva Solliden, Borgholm Slott och stad och shopping i närheten av Färjestaden av loppis och antikt samt i butiken Paradisverkstaden. När vi lämnade Öland besökte vi Kalmar Slott där det var fina utställningar och guidade turer. Mycket bra sommaraktiviteter pågick också samtidigt!

Vårt sista stopp blev hos vandrarhemmet i Järnavik som vi kopplade av hos genom att gå i naturreservatet och fika utomhus vid vattnet. Vandrarhemmet kan varmt rekommenderas, för här fungerade allt praktiskt med bekvämligheter och självhushåll!

Dagen efter bestämde vi oss för att ta oss hem eftersom bilen var full av loppisfynd. Det hindrade oss inte från att stanna till vid antikställen längs vägen och köpa på oss ytterligare.. 😛 Nu har vi fått blodad tand.

Bilderna nedan är fotade med Nikon Coolpix P7700 samt iPhone 4s. 

2 kommentarer

  1. It's meeee · augusti 6, 2013

    Du fann koffertar älskling! najs 🙂 Å trevligt i övrigt ser ni ut att haft det oxå!

    • Camilla · augusti 7, 2013

      Ja! Det var en liten lycka att hitta så många fina 🙂 Däremot så finns det initialer i tusch på två av dem, men man kan alltid ta sig tid och försöka få bort det med aceton där just tuschen är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s