Ute på hal is


20130227-182318.jpgI söndags tog jag en skogspromenad med hunden. Jag brukar tycka om att göra det lilla extra för vovven då det finns lite mer tid än vanligt. En annan anledning var också att det blåser mindre kalla vindar i skogen då träden tar bort det.
Denna gång valde jag skog noga. Det fick inte vara någon skog som hade gångstigar av isbana. Det var kämpigt senast, promenaderna blir riskabla och långsamma.
Tyvärr hade skogen som jag gick till (den låg längst bort) nu även den fått isiga stigar. Nåväl, när man väl kommit dit är det bara att gå igenom. Det fungerade rätt bra och jag gick lugnt och lyssnade på Coffee break Spanish. En nedförsbacke och isbana. Bara att gå lugnt och ut med kanterna, så att man inte trampar på någon isfläck. Inom loppet av någon tiondels sekund hade jag slagit i huvudet med rekyl. Jag ligger helt raklång, där panna, näsa och höger kindben fått ta smällen. Det första jag gör när jag ligger ned är att föra tungan längs alla tänder och hoppas på att de inte sitter löst eller har ojämnheter. Insidan av nedre läppen fick ett jack av en tand. Jag hade tur. Jag ramlade utanför stigen (och inte nedåt längs isbanan) där det inte fanns några direkta stenar eller grenar. Lite löv med is under.
Jag tar mig upp, uttrycker ”aj” för varje steg och sätter mig på en liggande trädstam för att inspektera skadorna. Upp med mobilen som låg i vänstra fickan. Spegla sig i ansiktet och se över tänder och annat. Mobilen går dock inte starta. Efter några minuter så var det bara att fortsätta gå hem. Halva vägen kvar på långpromenaden.

Bara några timmar senare var det dags för innebandy. Det gick okej – inte för att jag var bra på något sätt.. 🙂

Nu idag känner jag ilningar i tänderna, en svag blåtira runt ena ögat, ett blåmärke på höften och ett litet på knät. Så fort jag suttit ner och ställer mig upp så är jag stel. Men det är ingen som helst fara.. inom någon vecka eller kortare tid är jag nog återställd till mitt forna okej jag ;D
Jag var hos tandläkaren och han tittade på mina tänder. Det hade inte skett någon tydlig försämring, men längre fram (worst case scenario) kan tänderna bli grå till följd av att pulpan dött och då behövs rotfyllnad.

Mobilen var stendöd, tills jag laddade den. Då svarade den upp, men den hittade ingen service. Övriga funktioner fungerar lyckligtvis. Antagligen krossades den inbyggda antennen när den var mellan mitt höftben och isen vid halkningen.

Jag är mycket glad att det fick så bra som det gjorde. Jag har stor respekt för is och nu har denna respekt ökat ytterligare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s