Mitt första besök hos sjukgymnasten


Idag var jag hos sjukgymnasten med förhoppningen om att hitta problemet med min nacke, axlar och skulderblad. Visst hjälper värme, massage och träning – men det är bara att hålla symptomen i schack – inte att bota det som skapar spänningar och tidvis huvudvärk, illamående och yrsel.

Sjukgymnasten bedömde att jag hade god rörlighet, men att det fanns vätska vid skulderbladen som skapar ett knakande ljud. Det är en början till muskelinflammation. Hon bad mig stå upp och ansåg att jag inte riktigt staplade mina kroppsdelar på varandra på det jämna sättet, utan belastade kroppen fel. Jag svankade något och huvudet placerade sig ett snäpp för långt framåt. Jag tror inte att jag stod fullt normalt i och med att man blir så granskad. Då undrade jag hur jag egentligen står normalt.. Men hur som helst sitter jag ju mycket stilla under arbetstiden och hållningen framför datorn är inte bra. Där får jag medge att min överkropp bildar ett S. Belastningen blir på axlar till nacke.

Till lösningen! Jag fick ett par övningar som ska genomföras under 14 dagar. Därefter blir det återbesök och fler tillkommande övningar. Övningarna går ut på att stärka bålen. Exempelvis på sådan träning är Pilates.

På kontoret beställdes det snabbt in förutsättningar för att jag ska sitta mer korrekt. En balanssits (den ser ut som en sadel på en boll) som ska stärka muskulaturen och förbättra hållningen.

Gymmet har dessutom gruppträning i Pilates på måndagar, så även detta hann jag med idag. I vanliga fall är det spanska, men jag kommer nog lyckas hinna med båda! 🙂 Kul var det som bara den! Jag hoppas på att få resultat inom några månader. Det viktiga är att ständigt ha hållningen i åtanke tills det blir ”inprogrammerat/accepterat” i kroppen.

Det finns en bra artikel om hållning hos  Träningslära – Träning, kost & prestation som är helt klart läsvärd.

Oscar och jag

Oscar och jag – en bild tagen ur sammanhanget! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s