En snabbvisit i Äskhults by


Efter ett firande av nationaldagen begav vi oss till Äskhults by. Det var stängningsdags och vi sparade därför in på inträdet (30 kr/person). Vi plockade en karta över området som beskrev vandringslederna och gick direkt mot caféet. Varsin kaffe och glass köptes och vi satte oss sedan på bänkarna utanför och njöt av solsken, lugnet och den härliga frånvaron av vind.

Oscar fick vara den officielle kartläsaren, baserad på tidigare erfarenhet så ansåg vi nog in i det tysta att det inte var något vi behövde diskutera. Jag satte däremot av i en annan inriktning direkt. Jag hade ju sneglat på kartan och valt rutt. Synd bara att det inte riktigt var den rutten man skulle gå. Det innebar att man skulle passera igenom en hage med kossor.

Vi tog därför svängen ner mot sjön efter att Oscar finkänsligt informerat om att det inte var en vandringsled. Nåväl, ner mot sjön och sedan tog vi en kort promenadled. Jag drogs till hästarna och det visade sig bli en avvikelse från vandringsleden. Men jag håller Oscar ansvarig för att vi faktiskt gick fel 😉 Han var väl inte i sitt bästa tillstånd för att läsa kartor. Vi hade ju firat nationaldagen strax innan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s