Det finns ingen mening med någonting


Det skulle kunnat vara skrivet av en deprimerad person, men så är inte fallet. Det är min åsikt som har blivit en stabil utgångspunkt i mitt tänkande och agerande. Hur kan man tycka så utan att vara deprimerad?

Det finns många som använder uttrycket ”- Det var meningen att detta tråkiga skulle inträffa för först då började jag värdesätta mitt liv!”. Men ska verkligen något tråkigt behöva hända för att man ska vakna upp? Nej, det hoppas jag inte. Det är därför jag bildat uppfattningen att det inte finns någon mening med någonting. Det händer slumpartade saker. Punkt. Saker och ting får konsekvenser. Det är här det egna val kommer in i bilden. Vill jag göra något bra av detta, eller vill jag dras ned av det? En frisk människa väljer att göra något bra av det (eftersom vi alla kämpar för att överleva). Vi ger händelsen en mening – händelsen hade inte en mening från början. Vi skapar syftet för att kunna överleva.

Därför kan man också visserligen säga att allt har sin mening – bara man skapar den. Det är du som skapar meningen, inte några okända krafter.. jag tror att det är viktigt att inse att det är vi själva som har verktygen i våra händer.

En deprimerad person skulle dock ha svårare att skapa ett bra följd av något dåligt som inträffat. De saknar energin och möjligheten att tänka positivt.

Att själv se det som att man skapar meningen är samtidigt som att ge sig själv handlingskraften. Den som försvann när någon slumpartad händelse inträffade.

2 kommentarer

 1. anna · mars 9, 2012

  Känner igen det där, när man mår skit å är djupt deprimerad så finns de ingen som kan lyfta. jag vart djupt deppig i mitt förra förhållande, men då vart ja ju även psykisk misshandlad men ja sov dåligt och åt knappt..ja bara gick runt ledsen som en zombie så var i en djup depression då..glad man tog sig ur skiten också.. bra blogg förövrigt!! ha en fortsatt trevlig fredag 🙂

  • Camilla · mars 12, 2012

   Hej! Tack för din kommentar. Vad fick dig att till slut få energi till att ändra situationen?
   Jag spanade in på din blogg och såg att du har en ung dobermann. Spännande! Bra val med halti också 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s