Onda makter 1820


20111113-111200.jpgIgår var jag på besök i Nolhaga Slott i Alingsås. Det var till anledning att lösa en mordgåta i teaterföreställningen Onda makter 1820.

Ett mord. Åtta misstänkta. Kan du lösa gåtan? En deckargåta där du väljer valfri karaktär och följer efter i slottets vindlande vrår. Byt karaktär när det passar.

Jag älskar att få chans att uppleva teater i slottsmiljöer. När vi kom innanför dörrarna möttes vi upp av en av skådespelarna som informerade oss om hur kvällens upplägg såg ut. Vi fick även en tidning och penna för att anteckna fakta och ledtrådar. Först var det uppsamling för alla, därefter skulle vi följa efter den skådespelare vi blivit tilldelad och se hans möte med en annan skådespelare. Skådespelarna delade då på sig och begav sig till ett annat rum på slottet där denne mötte en annan skådespelare. Allt som allt fick man se 8 valfria scener som då skulle leda fram till vem som var mördaren.
20111113-111208.jpgUnder förrätten och middagen gick samtliga karaktärer (skådespelarna i sina roller) runt till alla bord för att svara på frågor. Därefter tilldelades vi lappar för att skriva ner mördarens namn, mordvapen och motiv. Om man tänker enligt uteslutningsmetoden så får inte det vara för svårt att gissa vem som är mördaren, med tanke på att folk inte vill känna sig dumma. Då skulle inte gästerna känna sig nöjda när de går hem 😉 Cirka 15% av gästerna gissade på rätt mördare. Jag var en av dem 😉 Men jag gjorde inte någon super-tänk ansträngning eller liknande. Jag tänkte att antingen är det så klurigt att INGEN har rätt, eller så är det uppenbart så att de flesta gästerna ska känna sig lite smarta 😉

20111113-111220.jpgJag rekommenderar denna upplevelse varmt och den är mycket prisvärd. Slottsupplevelse, 3 rätters middag (Maten var god, kanske bara något svag i smaken), teaterföreställning med roligt upplägg, kontakt med skådespelarna – allt för bara 795 SEK per person.

Nu ska jag hålla ögonen öppna efter fler upplevelser av Comedy Art Theatre! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s