Tredje dagen i Rom


2011-08-27 Vi åt frukost strax efter kl. 07:00. Vi hoppades på att få beställa en varm chokladmjölk, men servitrisen missade oss tyvärr. Frukosten var annars till stor belåtenhet 🙂

Vi gick utanför hotelldörren kl. 08:56 och begav oss mot Termini tågstation. Tågstationen är oerhört stor och det tog sin tid att komma till biljettautomaterna, därefter trappor ner och upp för att komma till rätt spår. Biljetten ifråga kostade bara 1 euro/st. Vårt mål var Sankt Peterskyrkan och Vatikanen. Några minuter på tåget och vi började gå mot vårt mål. Inne i Peterskyrkan är de extra strikta med klädstilen och jag hade med mig ett par leggings. Det var bara att dra över dessa svarta leggings över shortsen. Varmt, knöligt, osmidigt och fult.


Efter promenad och kö var vi inne i kyrkan för att åka upp i kupolen vid kl. 10:25. Vi betalade 7 euro var för hissen. Det var ett bra drag att spara på krafterna då ännu ett par trappor väntade oss.

Trånga trappor med lutande väggar (vi går ju i kupolen) och kvavt. Små lufthål, folk som luktar svett.. men det var en njutning att komma upp och titta ut över hela Rom.

Kl. 12:15 satt vi på en kinarestaurang och åt kyckling i citronsås och ris. Jag har inte ätit ris på veckor och jag har förhoppningar om att resten av resan kommer vara fylld av soppor och sallader istället. Just nu känner mig aningen svullen och får dåligt samvete när jag frångår min ordinarie kosthållning.

Vatikanen intogs kl. 13:29 till en kostnad av 15 euro per person. Vi vandrade runt bland konstverk, statyer, mattor, vägg- och takmålningar. Målet var att se Rafaels stanser och Michelangelos verk i Sixtianska kapellet. Vi lyckades med detta och var ute ur Vatikanen kl. 15:43 och på Metron kl. 15:54 på väg hem till hotellet.

På väg till hotellet tog vi en sväng in till en frukt och grönsaksmarknad och köpte avocado, persikor, melon och druvor.

Resten av dagen spenderade vi på hotellrummet med att vila, läsa och blogga 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s