Andra dagen i Rom


2011-08-26 Vid kl. 08:00 åt vi frukost. Den hade mycket att erbjuda och vi gick mätta därifrån.
Vi planerade dagen efter den karta vi fått från hotellet och tog oss ner till Colosseum via en park. I parken fanns det ett brudpar som fotograferades och filmades. Vi fortsatte förbi mot Monumento a Vittorio Emanuele II och en sväng in för att svalka sig. Färden fortsatte sedan mot Fontana di Trevi där vi njöt av fontänen och en väldigt god glass. Vidare till Pantheon inspekterade vi dess inre och tog en kall cappucchino med grädde. Det var mycket folk inne i den lilla Pantheon. Rafaels grav är belägen i byggnaden, så det lockade nog en del besökare. Kanske även det fantastiska taket har en viss prestige i sig.


Tillbaka till hotellet vilade vi upp oss efter att ha promenerat runt under flera timmar i solens strålar.

Vid kl. 18:30 begav vi oss till hotellets bar där det var välkomstmottagning med vinprovning och tilltugg med ostar, små snittar och frukter. Hotellets ägare minglade med samtliga gäster och var mycket sympatisk! Hans svärdotter är nämligen svensk.

Trötta och smått påverkade begav vi oss upp till rummet och slängde oss i säng redan innan kl. 20:00. Hettan ute, gjorde det kvavt inne – trots aircondition. Både mamma och jag lider av drag så vi var sparsamma med användandet. Även nu kan vi knappt andas här inne, fastän fönstret är öppet. Värme och helt vindstilla, härligt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s