Föreläsning med Manuel Knight


Jag hade nöjet att närvara på en föreläsning med Manuel Knight häromdagen. I första hand fokuserade han på företag, men han gjorde många liknelser till sitt egna privatliv och även kulturkrockar. Publiken var helt lyrisk! Det bjöds på många skratt och underhållsfaktorn var maxad. Jag tycker om hans sätt att beskriva en arbetsplats och det finns en hel del sanningar i det han förespråkar om.

Får du någonsin en chans att lyssna på honom – ta den då utan att tveka! 🙂

Manuel Knight

Manuel Knight

Hemligheten bakom högpresterande team

Vad präglar ett företags framgång? Framgångsfaktorerna kan delas upp i struktur – vad vi gör, och kultur – hur vi gör. Vad som skapar en företagskultur, ”det som sitter i väggarna,” är enligt Manuel Knight två saker: acceptans och konsekvens.

Är det tillräckligt tydligt så har man grunden för en bra företagskultur. Kan det bli enklare? Manuel Knight är före detta elitsoldat i Special Forces som har deltagit i tre krig, utbildad psykolog, uppvuxen i Atlanta, USA. Manuel har medverkat i flera radio- och TV program, bland annat som sommarpratare P1, som gäst hos Stina Dabrowski.

Manuel Knight på HittaTalare.se

3 kommentarer

 1. Michael Czarnecki · februari 4, 2016

  Tyvärr var inte Manuel med i Special Forces. Och han är inte utbildad pyskolog. Hur vet jag det? Jag var Special Forces och har kollat upp honom med mina vapenbröder i USA. Han egentligen var radiotekniker i 3d Pansarförband, Tyskland. Allt han har sagt om sina krigsupplevelser är påhittat.
  Jag har träffat honom och blev lurad också. Jag till och med gav honom det mint han använde på SR P1. Jag konfronterade honom den 6 jan i år och ville ha tillbaka min ”challenge coin”. Han erkände att han inte var SF och har tagit ner referenser på hans website. Men alla tror fortfarande att han är en dekorerad, skadad och tillfången f.d. Special Forces elitsoldat. Han har ljugit för hela svenska folket på tv och radio. En duktig entertainer, ja.

  • Camilla · februari 4, 2016

   Intressant! Han anammar storytelling. Tack för informationen. Det får mig att tänka på filmen The Gift 🙂 se den om du inte gjort det redan!

 2. Ping: Hur viktig är ”sanningen”? |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s