Nedkopplad. En familj. Ett experiment. Ett liv utan teknik


Nedkopplad. En familj. Ett experiment. Ett liv utan teknik av Susan Maushart

Nedkopplad. En familj. Ett experiment. Ett liv utan teknik

Nu är jag trött. Detta är mitt tredje försök till ett inlägg som jag känner mig tvungen till att skriva. WordPress tar bort all min text (vilket säkert bestod av 10 stycken) så fort jag lägger till bilder. Den andra gången var jag smart och kopierade texten. Detta funkade inte dock. Det märkte jag när en länk kom upp istället.

Det tråkiga är att jag var nöjd med den senaste texten eftersom jag upplevde den som ganska fyndig – för att vara skriven av en trött person.

Men skam den som ger sig.

Idag shoppade jag loss på böcker, tack vare ett presentkort från mina bröder och svägerskan. Det blev en surfrunda på Adlibris.se där jag samlade på mig inte mindre än 8 böcker. Antagligen fler. En av böckerna är ”Nedkopplad” som är skriven av Susan Maushart. Boken handlar om hennes familj som bestämmer sig att ta bort tekniken från vardagen under en tidsbegränsad period. Denna period öppnar antagligen deras ögon, efter att abstinensen fasats ut. Jag kan tänka mig att slutklämmen är att vi förbrukar alldeles för mycket tid med våra tekniska leksaker, som i slutändan egentligen inte ger oss någon större glädje eller mening.
Jag skulle gärna glömt bort all teknik om det inte vore så att vi bor i ett kallt, blåsigt, regnigt, mörkt land där vi gärna bara vill kura ihop oss framför datorn eller TV:n och glömma den trista verklighet som pågår i 8 månader (i bästa fall) utanför vår dörr. Visserligen kan man träffa folk, träna, läsa och sysselsätta sig med vettigare saker, men blir vi verkligen helt utvilade av det? Antagligen. Men att sätta sig framför TV:n är å andra sidan betydligt enklare som inte kräver någon planering eller förberedelse alls.

Självporträtt

Självporträtt, 2011-09-08

Dagen har varit trist i övrigt. Jag sov dåligt under natten då regnet smattrade hårt mot fönsterrutan. Därefter fastnade jag i något på jobbet som jag inte kan något om och ett par timmar gick till spillo. Det tar hårt på en när varken vädret är bra och att man känner sig ur gängorna. Löjligt nog är det mina hormoner som ligger bakom det hela och jag vet att det är dags att ta Ginseng imorgon och då kommer jag vara hur pigg och effektiv som helst! 😀

Ikväll blir det läsning och Mad Men säsong 4. Kanske jag kommer börja fixa med bilderna från Rom på lördag? Har jag sagt att jag älskar att vara datorfri? 🙂 Det är som om alla mina måsten faktiskt försvinner med datorn. Inte så konstigt när hela mitt liv ligger i den! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s