Spränger fisk under en hel sommar för att räkna dem


Bild från Upplandsstiftelsen

Bild från Upplandsstiftelsen

SVT.se rapporterar gladeligen att det är ”sprängfyllt med abborre i Upplands fjärd”.

Citat:

Med en sprängkapsel dödas fisk inom en radie av tio meter, sedan plockas fisken upp och räknas. Under hela sommaren har Upplandsstiftelsen, som ägs av kommunerna och landstinget, ägnat sig åt den här verksamheten.

-Vi var här förra året, och då fick vi ingenting, nu är det abborrar i vartenda skott, säger Johan Persson, naturvårdare, till ABC.

Sedan 2002 har det bara blivit färre abborrar man har fått upp, men nu har det vänt. Nu får man upp mot 200 abborrar i ett enda sprängskott i Kallrigafjärden mellan Öregrund och Forsmark.

Denna nyhet visades igårkväll och imorse på TV. Jag har mailat både den person som skrev artikeln samt Upplandsstiftelsen om hur sjukt det här är. Ska kanske chefer spränga sina anställda för att räkna hur många som fanns på jobbet, eftersom han inte själv kunde utföra räkningen på ett annat sätt?

Verkar denna metod lovande för kretsloppet? Bidrar det till ökad fiskmängd? Är det plötsligt för mycket fisk? Finns det inte radiovågor att sända ut för att räkna, eller varför inte bara dyka och göra en uppskattning? fotografera under vattnet?

Det enda de kan räkna är antalet fisk de dödat. Ungefär ”X fiskar – 10 500 fiskar = … ” oj då.. Slutsats: Det måste i alla fall funnits mer än 10 500 fiskar.. hoppas vi…

Jag undrar om Upplands kommun har lika fin sjukvård som naturvård. Pass på att spränga patienterna för att räkna vilka avdelningar som för närvarande är överbelastade.

http://svt.se/embededflash/2499062/play.swf

Källa:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s