Munken som sålde sin Ferrari


Häromdagen läste jag ut boken ”Munken som sålde sin Ferrari”. Jag köpte den på Bokias bokrea då jag både hört talas om den och fann titeln på boken tämligen störande. En munk som säljer sin Ferrari? Varför hade munken en sådan bil från första början? Jag trodde att munkar höjer sig ovanför materiella ting. Det är självklart bara en titel som ska väcka intresse och läser man på baksidan avslöjar sig den lite mer fullständiga historien om en stjärnadvokat som genomgår en totalförändring av sitt liv.

Boken är extremt lättläst med en relativt simpel dialog. Den nyblivna munken informerar all sin nyvunna kunskap till sin vän som är ”oupplyst”. Responsen från vännen kan kännas aningen som ”No shit, Sherlock!”/”Captain Obvious”.

Jag gillar däremot boken väldigt mycket . Den har en röd linje, med sammanfattning efter varje kapitel med visdomen, innehållande minnessymbol, princip, sammanfattning av visdomen, tekniken och ett tydligt citat.

Jag har lust att kopiera samtliga sammanfattningar och ha det som ett litet häfte som man dagligen kan påminna sig själv om.

En av den viktigaste lärdomen för mig är ”Ta herravälde över dina tankar”. Om du hade en vacker trädgård, skulle du låta den förstöras med ogräs, som sprider sig allt mer och tar död på dina växter? Det är precis samma sak med ens tankar. Tänker man på fel saker, växer de sig starka och man mår då allt sämre. Det går att bryta dessa tankebanor genom att vara på sin vakt och se till att istället tänka positiva tankar.

De övriga lärdomarna sparar jag till er som läsare. Jag är oftast skeptiskt inställd till självutvecklande böcker. Det gäller ju att urskilja eventuellt ogräs 😉 Men som sagt, det här är en bra bok som skrapar lite på ytan av de ämnen den berör. Boken passar bäst den oinvigde när det kommer till självutveckling.

20110729-082255.jpg

2 kommentarer

 1. iamteamelite · juli 30, 2011

  Håller fullständigt med om blogginlägget 🙂
  Tycker du skall läsa del 2 nu med en gång. Samma författare (självklart) och den heter: ”Finn din livsuppgift”.
  Den går djupare in på hur man skall göra för att få ett ”upplyst” liv m.m.
  1:a boken skrapar på ytan, 2:a går djupare in.

  Efter det tycker jag du skall läsa Napoleon Hill´s bästsäljare ”Tänk rätt, bli framgångsrik” (Think big, grow rich).
  Även Anthony Robbins alla böcker.
  A.Robbins är sk. ”gurun” i vad det gäller självhjälp, så fortsätt på spåret här nu och läs flera underbara böcker så som ovanstående nämnda 🙂

  Kram på dig/// Marcus Svensson

  • Camilla · juli 30, 2011

   Tjo! Kul med alla rekommendationer. Jag ska spana in dem alla 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s