Sjätte och sjunde dagen på Gran Canaria


Det var sol! Vi låg i solstolarna hela dagarna. Bok nummer tre hann bli utläst.
Just nu (12 februari) sitter jag på flygplatsen och väntar på avgång. Nackdelen är dock att flygplanet som vi skulle åka hem med har något ”fel” på sig. Två andra flygplan är därför insatta. Himla bra! Dock innebär det försening från avgångstid kl. 13:40 till kl. 17:00. Själva flygresan tar därtill cirka 5 timmar och 20 minuter. Hemkomsten blir därför aningen sen, men bara man kommer hem så! Jag kan säkert sova minst fyra timmar på planet. Kanske Sherlock Holmes med svtplay.se när jag kommer hem? 😉

Väl på planet får vi platserna näst längst bak. Flygpersonalen som skulle åkt med vårat plan fick nu sitta även dem i detta plan som är väsentligt mindre. Allt var lugnt tills jag blev informerad om att en lätt rörelseförhindrad man skulle ta platsen jämte mig. Jag flyttade på mig och mannen och hans manliga sällskap kom in i flygplanet. Jag satte mig på min plats och blev helt vit i ansiktet. Illamående, huvudvärk, yrsel, panik. Mannen, förutom hans korpulenta kropp som tog upp en hel del av utrymmet – luktade förskräckligt! Han luktade instängt/unket, alkohol, urin- och avföring. Min alltför snälla mamma erbjöd sig att byta plats med mig då hon såg att jag höll på att avlida på plats. Hon satt på andra sidan gången. Det blev något bättre – men jag led förstås med mamma som satt där istället.

Inte nog med det började en kvinna rota bland handbagagen i förvaringen ovanför sätena. Hon tappar ner en hård metallflaska i huvudet (tom sådan tur var) på mig. Det blev aningen för mycket och jag tappade fattningen. Personalen hämtade is så att det inte skulle bli ett alltför stort blåmärke.

Lite längre fram under flygresan fick jag flytta mig till främre delen av planet. Tydligen fanns det en ledig plats där. Mamma fick på så vis ta tillbaka sin tidigare plats.

Det blev inget sovande. Eländet var inte heller över då flygresan tog slut. På grund av byte av plan blev det fel på alla varor som beställts via Taxfree. Vi fick därför vänta någon extra timme eller två för att få våra grejer. Vi hade bara beställt ett par 3-liters lådvin.

När vi kom ut till bagageutlämningen så låg våra väskor där på bandet (som stod stilla) och väntade på oss. Skönt! Äntligen bar det hem. Jag led med de passagerare som antagligen blivit av med sina väskor i samband med planbytet. Det var en kö på 40 personer till informationsdisken..

Några veckor senare kom fakturan på Taxfree hem. Jag kan säga att vi blev kompenserade för problemen 🙂 I alla fall lite!

8 kommentarer

 1. Oddán · mars 17, 2011

  Tappade fattningen? :O Nu vill vi (iaf jag) ju veta vad du sa till den stackars damen i fråga 😀

  • Camilla · mars 17, 2011

   Nej, inte alls! Jag såg snarare ut dom en sårad hundvalp 😀 Därtill började jag nästan grina åt Toy Story 3, när det väntade ett sorgligt slut.. Riktig mes var jag!

   • Oddán · mars 18, 2011

    Haha, stackars dig 😀
    Men! Jag tror nog att du har ett hiskeligt humör bara du vill 😉

 2. Camilla · mars 21, 2011

  Absolut.. men jag gör mitt bästa för att inte mata monstret inom mig 😉

 3. Erik L · mars 23, 2011

  Är det dig som Alex Schulman söker? 🙂

  http://blogg.aftonbladet.se/schulman/2011/03/efterlysning

  • Camilla · mars 23, 2011

   Tack för informationen som förklarade min aningen förhöjda statistik 😉 Tyvärr är det inte jag som Schulman efterlyst.

 4. Julia · mars 23, 2011

  Läs alex schulmans inlägg; http://blogg.aftonbladet.se/schulman/2011/03/efterlysning#comments

  det kanske är du? 🙂

  • Camilla · mars 23, 2011

   Tyvärr inte, lycka till med det fortsatta letandet! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s