Femte dagen på Gran Canaria


En inte fullt så relevant bild

En inte fullt så relevant bild

Denna dag ville solen inte ens visa sig på morgonen. Detta kan enbart kompenseras med ett starkt flödande av kontanter i utbyte mot ett flertal shoppingkassar. Jag är egentligen av slaget Internetshoppare – men Siete Palmas har ett helt underbart varuhus vid namn ”7 Palmas”.

Vi tog först en runda i varuhuset El Corte Ingles. Inte jättemycket att se där faktiskt. Jag spanade på plånböcker och väskor i skinn, men fann inget passande. På övervåningen fanns en blå skinnjacka på en skyltdocka. Kunde möjligtvis denna skinnjacka finnas i brunt? Jag är så svag för skinnjackor med midjebälte, figurssydda och lite MC-inspirerade. Dessa kriterier har jag haft i huvudet länge utan att finna rätt. I oktober hade jag dock lyckan att hitta en motsvarighet i mocka och den inhandlades då (på 7 Palmas när vi var där senast).
Japp! Lycka! Den fanns i brunt. 99.99 euro. Kanske inte det billigaste men skinnjackor av denna typ brukar ligga på 1200-2000 sek. Skinnet var mjukt och flexibelt och fodret underbart. Det blev ett köp!

Vi gick från El Corte Ingles till 7 Palmas. Första butiken ”Bijou Brigitte” köpte jag två par solglasögon och en glansig scarf som var orangemönstrad med rosa och bruna inslag. Den lär passa perfekt till den bruna skinnjackan. 9,95 och 14,90 euro för solglasögonen och 8 euro (rea) för scarfen.
Butiken jämte ”Dayaday” hade också rea och där fanns en underbar lagom stor skinnväska i brunt till halva priset – 20,50 euro. Rena fyndet!
Nästa butik köpte jag sammanlagt 4 långärmade tröjor/linnen för 23,96 euro. Alltså ungefär 55 SEK/st. Tro inte för det att Gran Canaria har billig shopping för de har det inte. Tackar reatider!
Bershka, den sista butiken som handlades i, hittade jag två fräcka blusar och en härlig topp. Sammanlagt 24,97 euro.
Vi tog en god cappuchinokaka i bilen och åkte hem. Strax därefter njöt vi av middag (omelett och bacon) och våfflor!
Nu ösregnar det ute. Jag hoppas på solsken imorgon! Det är ju bara 2,5 dag kvar nu..

4 kommentarer

 1. FinaFrun · mars 10, 2011

  Vilken otur ni har med vädret, men desto bättre shoppinglycka 😉

  Ääälskar shopping i Las Palmas… Las Arenas, Siete Palmas, La Ballena… men även butikerna på gatorna i centrum, Avenida Mesa y Lopez och framför allt Triana i gamla stan…
  Åh vad jag fick längtan nu!!!

  Tack för dina tankar om köpa hus utomlands. Vi hade inte tänkt att bo där långa perioder eftersom vi har jobb och skola att sköta här hemma. Bostaden i spanien skulle vara vår tillflykt och andningsplats.

  Vi åker gärna tillbaka till samma plats, även på semestern. Där vi vet att vi trivs och att standarden uppfyller kraven. (Äventyrslustan är mättad). Därför passar ett eget hus bra för oss. Man har sina saker där och slipper bagage, kan lätt ta en flygstol och vara i solen över helgen. Vi skulle utnyttja långhelger och skollov.

  Vi bor i Göteborg och har nära till direktflyg till aktuell spansk ort. Ibland är flygstolarna så billiga som en hundring…

  Ett hus utomlands är alltid en ekonomisk vinning. Du kan hyra ut det (tjäna massor) vilket inte skulle vara aktuellt för oss. Samtidigt är det en ekonomisk investering som bara ökar i värde, eftersom kronan nu står högt jämfört med euro samt spanska bostadsmarknaden är katasrof.

  Vi har tidigare bott flera år på Gran Canaria (dottern är tom född där), så vi vet att vi trivs i spanien. Kan systemet.

  Dessutom är det inte så dyrt. Du kan få en nybbyggd lägenhet på stranden i Turkiet för 300.000 skr! Eller spanska solkusten för 600.000 – nybyggt! (köper du tomt och hus innan det är uppfört så är det MYCKET biligare)

  Ha en skön semester. NJUT!

  Kram/Fina Frun

 2. FinaFrun · mars 11, 2011

  Hoppas solen skiner på er idag 🙂

 3. karianne · juni 16, 2011

  Hei Hei! fin blogg du har 🙂 Hvor på Gran Canaria lå Bijou Brigitte? Skal til Playa del ingles om to uker, og vil gjerne innom. kjempefin øy 🙂
  hilsen Karianne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s