Föreläsning med fotografen Tore Hagman


Tore Hagman

Tore Hagman

I torsdags fick jag offra träningen för att gå på Tore Hagmans föreläsning i fotoklubben. Tekniken stod inte i fokus denna gång, utan lite mer kuriosa bakom bilderna. Han var en mycket bra talare och det var fängslande att höra honom berätta om vad som fanns bakom bilderna. Nedan följer en text från min fotoklubb som sammanfattar Tore Hagmans karriär inom fotografi.

Tore Hagman har sedan början av 1980-talet frilansat som fotograf med huvudsaklig inriktning på natur och kultur. Det har bland annat resulterat i fördrag, utställningar och böcker. Den första boken gav han ut vid 24 års ålder. Till dags datum omfattar utgivningen drygt 20 titlar. Flera av dessa har valts till ”Årets Vackraste Västgötabok” och för ”Västkust” erhölls pris för bästa visuella bok i Svenska Publishingtävlingen. I TV-programmet Röda rummet röstade svenska folket fram ”Mulens marker” som en av förra århundradets hundra viktigaste böcker.
Tore har tagit emot en rad priser och stipendier för sin verksamhet. Ett av de finaste erkännandena var när Naturvårdsverket instiftade den årliga utmärkelsen ”Årets Naturfotograf” och han hade äran att vara först i raden av mottagare. Han har också varit vald till Hasselblad Master av kameraföretaget Victor Hasselblad AB.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s