En dag och Inception


En Dag

En Dag

När jag var på Gran Canaria och tittade på SVT World pratade de bland annat om boken ”En dag” av David Nicholls. Den handlar om två personer, vars liv läsaren får följa i 20 år. Det som är lite speciellt med boken är att alla dessa år som passerar utspelar sig handlingen endast på ett och samma datum varje år.
Jag hann läsa klart boken i fredags och även om det inte var så svårt att lista ut vad som lär hända i slutet så var den mycket trevlig att läsa. På något sett kom man innanför skinnet på människors olika defekter. Boken har visst blivit en storsäljare och har redan sålt slut fastän den släpptes i oktober 2010. En film är även på gång.

Beskrivning:

15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. I morgon måste de gå skilda vägar. Men var kommer de att vara den här dagen om ett år? Och varje år som följer?

En dag är en historia om kärlek och vänskap, om livet mellan 20 och 40. Det är en romantisk komedi med djup och värme, en bok man aldrig glömmer.

Inception

Inception

I fredags hann jag även gå på bio och se filmen Inception. Aningen sent kanske, då den hade premiär i juli. Den har fått bra betyg (9.0) på imdb.com. Jag tyckte dock inte att den riktigt levde upp till Christopher Nolans andra filmer som Batman Begins, The Dark Knight, Memento (en av de bästa filmerna jag sett) och The Prestige. Det var nästan bara våld och stress rakt igenom..

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s