Tillbaka från Kreta


(Information om resan meddelades i detta inlägg)

Jag och fästningen i Ierapetra

Jag och fästningen i Ierapetra

Fredagen kl. 03:45 var det dags att försöka sova i sin egna säng efter en lång dag av resande. Vi lämnade hotellet kl. 18:35. Bussresan på 2,5 timme, väntandes på flygplatsen, 2 timmar, flygresa 3,5 timme, väntande på avstigning/väskor 20 minuter (tur!) och hemfärd 40 minuter. 10 timmars resande (i och med att Sverige ligger en timme efter). Lägg då på åksjuka. Åksjukan var dock inte så farlig under resan då jag hade både tablett och tuggummi för att förhindra illamående. Men dagen efter kände jag mig inte särskilt på topp. Lite yr sådär 🙂

Visst är det fint att gnälla på att man varit i sol och värme i en vecka? 😉 Det kanske får andra som stannade i Sverige att må bättre om man gnäller lite först. He he.
De första dagarna (tors-lör) var vi på hotellet och njöt av stillheten med promenader i närområdet, fotografering och utforskning. Sunwing Resort Makrigialos har ett schema med aktiviteter, tennisbanor och minigolfanläggning. Många olika pooler, närheten till havet och eget hälsoprogram. På söndagen åkte vi till ön Spinalonga tillsammans med resebolaget som ett par äkta turister.
Det började med en bussresa på cirka en timme. Trist nog hade en man reserverat tre platser åt sina vänner längst fram i bussen och åksjuk som jag är blev det att sitta på rad två. Jag klarade mig rätt bra. Men efter 40 minuter spydde ett barn bak i bussen. Detta barn förflyttades fram till rad ett och mamman hade en öppen spypåse som luktade. Jag började kallsvettas, fick illamående (så pass att det känns som om man vrängs ut-och-in) och vitgul hudfärg hela jag.
Det var ett par långa minuter kvar och jag gled nästan ur sätet av smärta och illamående. Väl framme var det dags att sätta sig på en båt och jag visste inte om jag skulle klara av det alls. Jag blev uppassad av grekerna och reseledare med både stol, vatten, åksjuketablett och omtanke.
Jag blev övertalad att stanna kvar och försöka göra resan. Det var knappt några vågor på havet och jag fick tillskott av kex och även choklad. Jag var matt – men återhämtade mig och kunde följa med på guidningen. Tur var det – för Spinalonga var riktigt intressant och sevärt.

På måndagen till onsdagen hade vi hyrbil och besökte många städer och byar, stenras, fort och fästningar. Upp i bergen och ner till havet. Vägar som sicksackade upp i bergen, stora vägar som förvandlas till grusvägar och vägar som nästan uteslutande ledde igenom byar.

Sammanlagt tog jag 1 400 bilder och min mamma tog väl cirka 400 bilder. En hel del figurerar jag på för ovanlighetens skull. Jag har valt ut 114 som kommer visas på hemsidan. Jag vet inte om jag kommer göra en privat sektion och en bara för bilduppvisning. Men jag har en känsla av att det faller mer åt semesterbilder denna gång.

Här kommer ett smakprov:

Jag på Kreta

Jag på Kreta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s