And there was light på fåtöljen


Chihuahua

Chihuahua

Helgen har varit riktigt trevlig. I lördags åkte jag på utställningen ”And There Was Light” i Eriksberg, Göteborg. En utställning om renässansens mest framgångsrika konstnärer och arkitekter.

Information från deras hemsida:
And There Was Light är en utställning för alla åldrar. Här finns några av hela konstvärldens allra dyrbaraste originalverk. 19 av utställningens totalt 55 originalverk är utförda av Leonardo da Vinci, Michelangelo och Rafael. Här finns även spännande modeller av ett flertal av Leonardos 500 år gamla uppfinningar.

Självporträtt motljus

Självporträtt motljus

Här ser du kopior av skulpturer, reproduktioner i stor skala av vägg- och takmålningar. Här får du också ta del av berättelsen om en tidsepok och om några människor som kom att förändra världen för alltid. Allt presenterat med hjälp av modern multimediateknik.

:And There Was Light är en unik möjlighet för både konstvetare och noviser att ta del av konst- och världshistorien. Att se originalmålningar och orginalskisser och uppleva en utställning som inte kommer tillbaka till Sverige igen!

And There Was Light

And There Was Light


Jag rekommenderar att ni som är intresserade att besöka utställningen gör det ungefär vid öppningstid och om ni inte är intresserad av att ha en guide – spana in vilka tider som gäller för guiderna då det är irriterande att höra guiden prata när man själv försöker lyssna på information som man får i hörlurarna.
Vi var där i ungefär 2,5 timmar och det var riktigt givande! Det är rätt svårt att smälta att det funnits (och finns) så talangfulla människor.

Eriksberg (mobilkamera)

Eriksberg (mobilkamera)

Efteråt åkte vi till Svenska Hem och åt lunch. Själva butiken hade inte så mycket att erbjuda denna gång och det verkar som om de bara har inne varor som befinner sig på en relativt hög prisnivå. Mittemot Svenska Hem finns en annan möbelaffär vid namn Skinnsoffan & Sängen och där hittade jag äntligen min läsfåtölj! Jag har letat efter en läsfåtölj som skulle matcha mina krav på både modern och retro, gul/orange, gärna ett mönster som bryter av och smäcker. Jag blev förvånad över att prislappen slutade på endast en tredjedel av vad jag trodde jag skulle bli tvungen att betala för att få en bra fåtölj.
Min fåtölj (men min ska vara orange/gul)

Min fåtölj (men min ska vara orange/gul)


Nu är den beställd och inom några veckor ska den finnas hos mig! 🙂

På kvällen städade jag loss hemma och det kändes riktigt bra med fin musik och lite gott att dricka. Städning har aldrig varit roligare 😉

Dagen därefter fick jag besök av denna söta krabat plus dennes matte och vi hade det riktigt trevligt 🙂 Därefter begav jag mig till innebandyn där jag faktiskt inte kände mig som ett stort misstag. Härligt, det tar sig som Fotosidan.se skulle sagt.

Eriksberg och jag (mobilkamera)

Eriksberg och jag (mobilkamera)

En mycket, mycket trevlig helg. Nästa helg blir inte fel den heller. Jag har många roliga saker som händer då – men det berättar jag om när det varit 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s