Obalans inom foto


Golfbana, 2009

Soluppgång vid golfbanan, 2009

Jag har nu fått erfara att det är enklare att få fotografier publicerade i tidningar än att ta hem segern inom en deltävling i den lokala fotoklubben. Vår fotoklubb skickar iväg våra tävlingsbidrag till andra fotoklubbar i Sverige. Dessa bedömer och poängsätter våra bilder.

Min örn saknade visst ”det lilla extra”. Vad det lilla extra kunde vara i detta fallet förblev oklart 😉

Det känns lite konstigt i och med att bli publicerad i en rikstäckande tidning känns som en större bedrift än en förstaplats inom en deltävling i den lokala fotoklubben. Det får gärna fortsätta på samma vis! 😀

Nästa år ska jag satsa mycket mer på att skicka in bilder till olika tävlingar och max antal bilder till klubbmästerskapet inom fotoklubben. Inte en fototävling ska missas (som jag uppmärksammat)! 😉

2 kommentarer

 1. Johannes Sundlo · december 17, 2009

  Läs ”Konsten att ta vinnande bilder” av Göran Segeholm om du inte gjort det. Han förklarar det där med bra vs. inte bra bilder bra i den tycker jag.

  • Camilla · december 18, 2009

   Bra tips! Jag har hört talas om den boken innan och sett den på annonser, men såg den som något överflödig då jag hade så många andra fotoböcker.
   Men du har rätt i att ”Konsten att ta vinnande bilder” handlar inte om hur man tar kort, utan kanske mer varför och vad man vill förmedla?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s