Ännu en tur i Göteborg


Strax efter kl. 10 var jag inne. Mitt mål var minst ett par skor. Mina nuvarande promenadskor har börjat skada mina fötter. Tiden gick fort och jag hittade tre intetsägande byxor för 89 kr styck. Inte alls fel. Därefter blev jag påmind om Löplabbet och gav mig dit. Expediten var en ung kille som roade sig med att skratta åt mig. Det roligaste han haft idag uppenbarligen. När jag skulle prova ett par skor drog jag ur snöret på ett ställe. Jag kommenterade om hur skillad jag var och han besvarade med:

”- Aldrig provat ett par skor innan?”
”- Precis”, svarade jag, ”Det är därför mina fötter är så skadade som de är.”

jag provade två par skor till med ett framgångsrikt men aggressivt knytande. Det tredje paret valde jag med motiveringen att de inte såg ut som om man hade en sjukdom som orsakade överdimensionerade fötter. Han flinade igen. Han riktade även en kommentar om att mina nuvarande skor knappast var skapade för att ta sig fram med. Det hela hade inte varit lika pinsamt om:

1. Mina byxor varit för korta, då de funkar utmärkt till stövlarna och
2. Att jag snubblade på trappsteget utanför.

Väl på bion kollade jag inte min biljett till New Moon så noga och satte mig där på plats 76. Men det skulle varit plats 67. Desto bättre plats (nu skulle jag sätta mig i mitten, men enligt visningen av sittplats på nätet var jag bra mycket mer åt höger!) men jobbigt att flytta på sig med alla kassar, jacka, väska, dricka och choklad. Filmen var över förväntan. Kanske för att jag nu läst böckerna. Då inriktar man sig mer på att se än att lyssna. För lyssnar man, blir man grymt besviken. Dialogen suger totalt, handlingarna får ingen djuphet och viktiga symboliska grejer förändras. Aj! De lyckades hur som helst få in några små skämt den här gången. Bellas pappa är dessutom helt klart coolast av dem alla. 90 procent av publiken bestod av tjejer som skrek vid syn av bara överkroppar och resten av filmen småprat och fnitter. Jag hade en bra dag, jag lovar. Man måste kunna skratta åt sig själv och låta andra göra detsamma 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s