Light in Alingsås 2009


Light in Alingsås

Light in Alingsås

Jag tog på mig ett underställ, fleecetröja, tjock halsduk, jacka, vantar och mössa. Därpå även dubbla sockar – Helt enkelt förberedd för några ynka grader. Jag slängde ihop utrustningen och begav mig till en öde parkering. Efter en snabb överblick och jämföra med parkeringen på andra sidan kunde jag dra slutsatsen att jag befann mig på fel parkering.

50 minuter senare var vi på plats i Alingsås vid 19:00. Det fanns ett stort tält och folkmängder indelade i grupper med guider. Direkt fick jag kramp i höger fot men det släppte efter en halvtimme och spred sig till vänster fot istället. Fotoklubben och jag började röra på oss och fotade först och främst en stillasittande gatuorkester (stackarna!). Därefter gick vi genom en kyrkogård (Stadskyrkogården) vars träd och utvalda gravar var belysta. I minneslunden var en damm belyst på ett mycket vackert sätt, samt träden som ringade in området och sittbänkar under träden. En av fotograferna från klubben frågade om jag kunde tänka mig att sitta på en av bänkarna. Jovisst. Inga problem. Jag blev fotograferad och därefter var det dags att fota lite själv. En annan fotograf från klubben kom då och han blev informerad om att jag modellat. Självklart ville även han ha ett objekt extra att fota så jag satte mig på bänken igen. Detta lockade visst fler fotografer och plötsligt var det 5 fotografer med stativ och blixtar med långsam synk. Kan man säga att fotomodell-känslan inte var långt borta? 😉

Det var en mycket vacker kväll – helt vindstilla och molnfritt. Men kallt! Vid 21.00 hade vi lagt ner kamerorna (med de nästintill oböjbara fingrarna) och fikade.

Mina bilder blev enligt förväntan. Inget märkvärdigt men heller inget ”dåligt”. Det känns inte som jag lyckades fånga det unika. Det jag kan säga var att det inte spelar någon som helst roll. Kvällen var helt underbar i härligt sällskap och underbar sysselsättning. Jag känner mig mycket tacksam över att få vara delaktig i en sådan underbar fotoklubb! Heder till de som lägger ner så stort engagemang för att sina medlemmars skull.
Fler bilder
kommer allteftersom 🙂

Tänk er att inte se var ni står i mörket (lera, hund…., vattenpölar) och därpå inte se hur stativet är utfällt. Benen i olika längd på grund av kuperad mark. Gissa om olyckor lätt händer?

En kommentar

  1. SebbeSula · oktober 14, 2009

    härligt ljus =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s